Rechts: spoorbaas Sophie Dutordoir en IT-expert Hamid Aghassi.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: spoorbaas Sophie Dutordoir en IT-expert Hamid Aghassi. © © Klaas De Scheirder / DR

Niet alleen de vriend van de spoorbaas werkte als dure adviseur: zoveel verdienden de 340 consultants van de NMBS

ACOD Spoor noemt de lucratieve opdracht die een vriend van spoorbaas Sophie Dutordoir kreeg bij een NMBS-dochterbedrijf ronduit onaanvaardbaar. HLN kon ook achterhalen dat in de periode waarin de Britse IT-expert Hamid Aghassi voor de spoorwegen werkte maar liefst 340 consultants zijn ingehuurd door de NMBS. “Een dagtarief van 2.200 euro. Dat is meer dan de spoorbaas en eerste minister van dit land samen verdienden.”

91 reacties

  • Ludo Vanhees

    6 maanden geleden
    terecht dat een NVA parlementslid grote vragen heeft met consultants.Maar wat met de consultants die werken voor de Vlaamse regering?Of is het om een overheidsbedrijf in het nieuws te brengen en uiteindelijk privatisering te bekomen.Alleen met de juiste bedoelingen mag dit voor mij zeker onderzocht worden.
  • Carina Verbist

    6 maanden geleden
    Teveel managers voor 1 bedrijf zoals ook in de zorg ,voor elk detail is een manager directrice en ceo .begin daar te snoeien en meer personeel op de vloer ,de reizigers en oudjes zullen u dankbaar zijn
  • Eric Noels

    6 maanden geleden
    Met één regeltje in het beleid kan je dat oplossen
  • DIRK VAN DESSEL

    8 maanden geleden
    Uitmesten die handel, want de NMBS wordt mede gesponsord met ons belastinggeld.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    9 maanden geleden
    Ik wist niet eens dat er zoveel consultants waren in België.En ze mochten waarschijnlijk ook nog gratis met de trein rijden.Wat voor resultaten boekten deze consultants, dat men ons dat eens vertelt aub.In Japan rijden alle treinen volgens tijdschema.In België komt er soms 1 op 10 op tijd aan, de andere zijn ofwel in reparatie, in staking of staan op een dood spoor.En toch stijgen de prijzen ieder jaar.Raar maar waar.