Zemst laat inwoners picknicken op terras gesloten brasserie: gemeente zorgt voor koelkast en gratis water

In Zemst kan je de hele vakantie picknicken op het terras van gemeenschapscentrum De Melkerij. De gemeente zorgt voor een koelkast met fris water en voor de kinderen staat een speelbox klaar. De brasserie die bij het gemeenschapscentrum hoort, blijft voorlopig gesloten.

Nu de brasserie van gemeenschapscentrum De Melkerij in Zemst zonder uitbater zit, wil de gemeente het terras toch nog laten gebruiken door inwoners die zin hebben om te picknicken met familie of vrienden: “We voorzien een koelkast om je picknickmaaltijd koel te houden. Maar ook gratis flessen water en een speelbox voor kinderen, met stoepkrijt en ander speelmateriaal. Af en toe laten we ook een foodtruck passeren”, zegt burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA).  

Geen afval achterlaten

Het terras is open tot en met donderdag 31 augustus, je kan er de hele dag terecht : “We vragen enkel aan de bezoekers om de picknickplaats proper achter te laten en afval mee naar huis te nemen”, waarschuwt Dominique Van Haesendonck van Gemeenschapscentrum De Melkerij.

Intussen gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe uitbater voor de brasserie van De Melkerij. Eind augustus hoopt burgemeester Geerinckx hier meer info over te hebben: “De brasserie is deze zomer gesloten, maar picknicken op het terras kan dus wel. Wie weet maken niet alleen de inwoners van Zemst er gebruik van. De Melkerij ligt langs de Brusselsesteenweg. Gebruikers van de fietssnelweg kunnen zeker ook een stop maken en fris water uit onze koelkast halen."

 

Meest gelezen