De hulpdiensten kwamen ter plaatse.
Volledig scherm
De hulpdiensten kwamen ter plaatse. © MMB

Jongetje graaft put op strand wanneer het misloopt: kind bedolven onder zand

Op het strand van Nieuwpoort is dinsdagochtend een kind bedolven geraakt onder het zand toen hij een tunnel aan het graven was. De jongen werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was wel bij bewustzijn. Zijn toestand zou stabiel zijn.

  1. De Panne keurt ontwerp kinderopvang Apirama definitief goed ondanks procedure bij provincie: “Hopelijk kunnen we dit najaar nog de eerste steen leggen”
    PREMIUM

    De Panne keurt ontwerp kinderop­vang Apirama definitief goed ondanks procedure bij provincie: “Hopelijk kunnen we dit najaar nog de eerste steen leggen”

    Het plan was om nog dit voorjaar te starten met de inrichting van een nieuwe buitenschoolse kinderopvang in een vroegere tabakswinkel in de Garzebekeveldstraat in Adinkerke. Daartegen werd een bezwaarschrift ingediend, ondertekend door 17 mensen. Hoewel er nog geen uitspraak is daarover, keurde de gemeenteraad - meerderheid tegen oppositie - het definitief ontwerp nu goed. Wat als de Deputatie de gemeente alsnog terugfluit?
    De Panne
  2. Populaire leerkracht (47) stuurt ‘dickpic’ naar leerling en neemt ontslag nadat zaak aan het licht komt: “Mama van jongen ontdekte het aan ontbijttafel”
    PREMIUM

    Populaire leerkracht (47) stuurt ‘dickpic’ naar leerling en neemt ontslag nadat zaak aan het licht komt: “Mama van jongen ontdekte het aan ontbijtta­fel”

    Een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide die met (ex-)leerlingen via Snapchat contact hield, hangt in de rechtbank van Veurne een celstraf boven het hoofd. De veertiger verstuurde een ‘dickpic’ naar een jongen uit het vierde middelbaar, waarop de mama van de tiener daarop uitkwam. De leraar nam uiteindelijk zelf ontslag en kan een verdere carrière in het onderwijs vergeten. Op zijn computer vond de politie nog tal van seksueel getinte foto’s van jongemannen. “Ik was dronken en vermoeid. Al is dat geen excuus.”
    Diksmuide