Archieffoto van een plooimachine ter illustratie

Stagiair verliest vinger en stuk arm in Limburgs metaalbedrijf en krijgt schadevergoeding van meer dan 200.000 euro

Een jongeman uit Bilzen krijgt een schadevergoeding van meer dan 200.000 euro voor de letsels die hij opliep tijdens zijn stage in een metaalverwerkend bedrijf in Diepenbeek. Hij raakte daar vijf jaar geleden ernstig verwond aan zijn handen en armen tijdens een ongeluk met een plooimachine.

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een schadevergoeding van 205.459,65 euro toegekend aan een intussen 23-jarige jongeman uit Bilzen. Die raakte vijf jaar geleden tijdens zijn stage in een metaalverwerkend bedrijf in Diepenbeek betrokken in een ongeval met een plooimachine, een machine die de metalen platen tot een bepaalde hoek buigt. De jongeman liep daarbij een ernstig letsel op aan de handen en de armen.

De toen 17 jaar oude jongeman verloor zijn rechterpink. Meerdere van zijn vingers raakten ook gekwetst, waardoor de grijpfunctie ervan werd aangetast. Zijn linkerpols was er ook erg aan toe, die werd bijna doorgesneden. Als gevolg is zijn linkerarm zeven centimeter ingekort. Zijn hand kon gelukkig gered worden, maar hij zal geen zware arbeid meer kunnen uitoefenen.

"Fysieke en psychische impact"

In de schadevergoeding zitten onder meer verliezen van schooljaren in het middelbaar en hoger onderwijs, blijvende esthetische schade en blijvende persoonlijke ongeschiktheid. De 78-jarige zaakvoerder, het bedrijf zelf en de verzekeraar moeten opdraaien voor de uitgesproken schadevergoeding.

"Zowel op fysiek, als op psychisch vlak zullen de vastgestelde letsels een belangrijke impact blijven hebben op het slachtoffer en het lijden dat hij dagelijks verder zal ondervinden. Hij zal nog een belangrijke morele schade in toekomst lijden", aldus de rechtbank.

Meest gelezen