Vlaamse economie groeit sterker dan Waalse en Brusselse

© Shutterstock

Ook de volgende jaren zou de economie in Vlaanderen sterker groeien dan die van Brussel en Wallonië. Dat is de verwachting van het Federaal Planbureau en de gewestelijke statistiekbureaus.

lto
Bron: BELGA

Terwijl de Vlaamse economie minder hard werd getroffen dan die van Wallonië en Brussel tijdens de voorbije gezondheids- en energiecrisissen, is de verwachting dat dat ook de komende jaren zo blijft.

In de economische vooruitzichten opgesteld door het Federaal Planbureau, Statistiek Vlaanderen, het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse en het Waalse Institut wallon de l’évaluation, de la prospective et de la statistique wordt voor Vlaanderen een groei vooropgesteld van gemiddeld 1,6 procent per jaar in de periode 2024-2028. De gemiddelde groei in Wallonië en Brussel zou uitkomen op respectievelijk 1,3 en 1,1 procent voor die periode.

LEES OOK. Brusselse regering verplicht supermarkten om onverkocht voedsel te doneren

Ook dit jaar zou de Vlaamse economische groei (1,4 procent) hoger uitvallen dan die van Wallonië (0,9 procent) en Brussel (1,3 procent).

De hogere groei in Vlaanderen de komende jaren wordt toegeschreven aan een hogere bijdrage van de marktdiensten en meer groei van de industrie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen