© AFP

De hoogste vlaggenmast van Europa staat voortaan in Bulgarije maar daar is niet iedereen even enthousiast over

Een torenhoge mast in de bergen van Zuid-Bulgarije, het armste land van Europa, krijgt heel wat kritiek op sociale media. Nochtans mogen Bulgaren zich het land noemen met de hoogste vlaggenmast van Europa.

De immense vlag van 1.110 vierkante meter, die symbool staat voor het Bulgaarse grondgebied van 111.000 vierkante kilometer, werd vorige week in een bosweide inhet Rhodopegebergte ingehuldigd. De vlag hangt aan een mast van maar liefst 111 meter hoog en wordt zo de hoogste vlaggenmast van Europa. Tot voor kort was het Finland dat de hoogste mast had met eentje van 100 meter hoog.

“Dit zal de Bulgaren niet rijker maken, maar het zal de mensen wel opvrolijken,” zei Simeon Karakolev (45), de organisator van een jaarlijks folklorefestival op de locatie onder de top van Rozhen, wiens stichting achter het project staat. Karakolev zamelde 500.000 euro aan donaties in voor de mast.

Een campagne die bespot werd op sociale media gezien het land geteisterd wordt door een hoge emigratie, een afbrokkelend gezondheidssysteem. Volgens velen heeft het land “meer dringende zorgen dan het inzamelen van geld voor de vlaggenmast”.

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer