Maxim Van Gils.© REUTERS

Vader Maxim Van Gils ligt nog in ziekenhuis met gebroken nekwervel na val op rustdag: “Ik had papa nog nooit zien wenen”

Maxim Van Gils (23) botste tijdens een trainingsritje op de rustdag van maandag op een kleine vrachtwagen. De renner van Lotto-Dstny kwam er relatief goed van af, in tegenstelling tot zijn vader die hem vergezelde. “Papa ligt nog in het ziekenhuis.”

Yanko Beeckman en Stijn Joris

“Ik heb nog wat last van mijn schouder”, vertelde Van Gils na de tijdrit van dinsdag. “Ik heb gisteren niet kunnen fietsen doordat ik lang in het ziekenhuis heb gezeten. Het was dus belangrijk om de benen vandaag nog eens onder spanning te kunnen zetten. Ik hoop de komende dagen nog eens mee te kunnen zijn in een vlucht, al zal dat niet makkelijk zijn. De valpartij heeft er wel ingehakt.”

Vooral dan bij vader Van Gils, die er verre van zonder kleerscheuren van afkwam. “Zijn pols is geopereerd, maar hij heeft ook een nekwervel gebroken”, aldus Van Gils. “In het lokale ziekenhuis hebben ze daar geen specialist voor. Ze moeten dus eerst het verslag naar Annecy sturen. Voordien willen ze hem niet laten gaan. We zijn enorm geschrokken. We vertrokken voor een gezellige rit en plots lagen we daar met twee op de grond. Ik heb papa nog nooit zien wenen, hij heeft echt afgezien. Ik heb hem vanmorgen nog gehoord. Hij zat nog onder de pijnstillers, maar hij klonk wel oké.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer