Chauffeur die in Duitsland klimaatactivist aanreed, riskeert na verliezen van job en rijbewijs ook gevangenisstraf

De vrachtwagenchauffeur die afgelopen week in Duitsland een klimaatactivist aanreed, riskeert mogelijk een gevangenisstraf. Dat melden Duitse media. Ook is hij zijn job en rijbewijs kwijt.

debn

Enkele klimaatactivisten van Letzten Generation blokkeerden afgelopen week de weg van een vrachtwagen van de Franse chemiegroep Air Liquide. Maar dat was allesbehalve naar de zin van de chauffeur. Op beelden was te zien hoe hij een jongeman hardhandig vastnam en enkele tellen later inreed op de jongeren.

Straf

Diezelfde avond nog moest hij zijn rijbewijs achterlaten op het politiekantoor. Later deelde zijn werkgever Air Liquide mee dat de man zijn C4 mocht komen halen op kantoor. Maar daar blijft het mogelijk niet bij.

Het parket is nog bezig met het onderzoeken van de zaak en bekijkt of de man het leven van anderen in gevaar bracht. “We gaan uit van voorwaardelijk opzet’’, zegt politiewoordvoerder Marcel Opitz in Bild. Zo riskeert de chauffeur naast het verliezen van zijn job en zijn rijbewijs ook een gevangenisstraf.

Geldinzameling

Maar de man kan ook op bijval rekenen. Het conservatieve weekblad Junge Freiheit heeft een rekening geopend waarop donaties kunnen gebeuren, en er zou zich een werkgever hebben gemeld die de chauffeur een nieuwe job aanbiedt. Ook het burgerinitiatief Bürger für Stralsund is bezig met een geldinzameling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER