Ondanks verhogingen springt rente op veel klassieke spaarboekjes niet boven 1 procent

Nagenoeg alle banken hebben de rente onder druk van de regering opgetrokken, of zullen dat binnenkort doen. Ondanks die (aangekondigde) verhogingen moet je bij veel spelers nog altijd tevreden zijn met een vergoeding van 1 procent of minder wanneer je je geld parkeert op een gewoon spaarboekje.

Waarom is dit belangrijk?

Veel banken hebben in het najaar, als reactie op het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB), de rente verhoogd. De voorbije weken hebben verschillende banken aangekondigd dat ze een vervolg geven aan die verhogingen. Ze doen dat onder druk van de regering. Die heeft al meermaals kritiek geuit op de eerder bescheiden spaartarieven die de financiële instellingen geven.

Het nieuws: Bijna alle financiële instellingen, waaronder de vier grootbanken, hebben de spaarrentes opgetrokken, of hebben laten weten dat ze dat binnenkort zullen doen. Beobank is de jongste bank die renteverhogingen heeft aangekondigd.

  • De rente op de klassieke spaarrekening stijgt op 1 augustus van 0,4 naar 0,9 procent.
  • Op de Save Plus-rekening stijgt de rente van 0,5 naar 0,9 procent voor wie tot maximaal 50.000 euro spaart. Voor bedragen boven 50.000 euro klimt de spaarvergoedi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer