REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Oekraïne meldt tegenoffensief van Russen in noordoosten: 100.000 Russische soldaten zouden door Oekraïense linies proberen te breken

Oekraïne meldt dat de Russen in het noordoosten van het land met een tegenoffensief begonnen zijn. Meer dan 100.000 Russische soldaten en 900 tanks zouden zich verzameld hebben in de buurt van Koepjansk bij Charkiv en met onophoudelijke aanvallen op zoek zijn naar zwakke plekken in de Oekraïense linies.

14 reacties

  • Patrik De Weirdt

    9 maanden geleden
    Aan al de vredesduiven die roepen om de wapens neer teleggen: Oekraïne werd aangevallen door Rusland en is bezig met een verdedigingsoorlog. Er kan enkel vrede komen als Rusland zich uit het volledige Oekraïens grondgebied terugtrekt. Alle andere oplossingen voor dit conflict zijn een beloning voor de Russische agressor.
  • Tom de clerck

    9 maanden geleden
    Het gaat over 900 bepantserde voertuigen, daarvan zijn een klein deel tanks. Die 100.000 zijn niet allemaal soldaten die meevechten, een groot deel zorgt voor de bevoorrading, onderhoud, enz.
  • Jan Baroen

    9 maanden geleden
    Zouden ze niet beter aan de onderhandelingstafel gaan zitten ipv elkaar uit te moorden? Wat zal het resultaat zijn: massa’s doden, onnoembare ellende en alles aan flarden geschoten. Er zal uiteindelijk maar 1 winnaar zijn en dat is de wapenindustrie. Het mensdom denkt hier de slimste te zijn, helaas.
  • Karel Van Beeck

    9 maanden geleden
    Waar zijn zij in Gods naam mee bezig?
  • Willy Bogaert

    9 maanden geleden
    Clusterbommen zullen nu goed van pas komen met zo'n concentratie oorlogsmisdadigers en moordenaars van Poetin en zijn luxe Kremlin