ANALYSE NA AANKOMST. Voor Jan Bakelants staat Pogacar met rug helemaal tegen de muur: “Hij moet nu extreem risicovol gaan werken”

Is de Tour gereden na de demonstratie van Jonas Vingegaard in de tijdrit naar Combloux? Onze analist Jan Bakelants hoopt dat Tadej Pogacar nog wat strijdlust vindt in zijn kleine teen. “Het blijft Pogacar, hij zal zeker nog met een extra ritoverwinning naar huis willen gaan.”

21 reacties

  • Lore Janssen

    10 maanden geleden
    Men mag blij zijn dat Vingegaard (voorlopig) geen voorjaarskoersen rijdt. Dan zou Pogacar bijna nergens meer winnen.. :)
  • Guy Malfait

    10 maanden geleden
    Pogi moet kiezen tussen de Tour en het voorjaar. Zijn talent staat buiten kijf maar een zware motor als die van Vingegard kan je niet met verslaan met een perfect afgestelde gezinswagen.
  • Chris Schotte

    10 maanden geleden
    Jonas is duidelijk heel de tour al de betere. Pogi doet zijn best maar het lukt hem niet om afstand te nemen. De enige beste over de 3 weken rijdt zondag met geel over de streep in Parijs. De rest is gewoon allemaal zever.
  • david Vanderper

    10 maanden geleden
    Vingegaard is idd geen showman. Wel een stuk slimmer dan Pogacar.
  • Christiaan Vernist

    10 maanden geleden
    Was al lang duidelijk dat Jonas de laatste dagen de betere was. Hopelijk maakt pogi het morgen het terug wat spannender. De beste zal uiteindelijk winnen.
  1. CEO Richard Plugge maakt de balans op van alweer een succesvolle Tour voor Jumbo-Visma: “Dit jaar drie grote rondes winnen is het doel”
    PREMIUM
    19

    CEO Richard Plugge maakt de balans op van alweer een succesvol­le Tour voor Jum­bo-Vis­ma: “Dit jaar drie grote rondes winnen is het doel”

    Oké, er moeten nog een handvol Vogezen worden bedwongen. It ain’t over till it’s over. Maar bij leven en welzijn wordt Jonas Vingegaard zondag in Parijs voor het tweede jaar op rij gehuldigd als eindwinnaar van de Tour. En Jumbo-Visma als het beste team. Tijd voor een algemene evaluatie met CEO Richard Plugge. “Mijn antwoord op de scepsis? Kom eens bij ons kijken. En vergelijk met hoe andere ploegen het doen.”
  2. De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialleke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?
    6

    De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialle­ke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?

    Woensdag wordt in Parijs het parcours van de Ronde van Frankrijk 2024 bekendgemaakt. Tot het zover is, staan nog maar twee dingen officieel vast: dat de Tour op zaterdag 29 juni in het Italiaanse Firenze begint en eindigt op zondag 21 juli in Nice. Wat daartussen ligt, is voer voor het verdienstelijke betere giswerk. Zoals website Velowire.com ook dit keer weer presteerde. Wat blijkt? De Tour 2024 zou wel eens een ‘specialleke’ kunnen worden. Iets voor Remco Evenepoel, die er naar alle verwachting zijn debuut zal maken?