Uitzonderlijk grote drugsvangst: 6,8 ton coke in beslag genomen in Waaslandhaven, vier verdachten gearresteerd

Merksem -

In de Waaslandhaven is zondag maar liefst 6,8 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een container uit Ecuador. Vier verdachten zijn gearresteerd, ze verschijnen donderdag voor de raadkamer.

vdaa, jtp

De drugsvangst dateert van zondagmiddag 16 juli. De douane trof de cocaïne aan op kaai 1742, in een container afkomstig uit Ecuador met als deklading bananen. “Vier verdachten zijn gearresteerd door de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen”, zegt woordvoerder Kato Belmans van het Antwerps parket. Het gaat om vier mannen van 23, 29, 32 en 50 jaar oud.

“Ze werden verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hen aan te houden.” De verdachten verschijnen donderdag voor de raadkamer. Het onderzoek wordt verdergezet door de FGP. Maandagvoormiddag vielen de speurders ook binnen in een loods in de Elsenstraat, in de buurt van de Bredabaan in Merksem.

Die loods werd gehuurd en gebruikt als opslagplaats voor een bouwbedrijf. Verschillende buurtbewoners spreken van een ‘louche boel’. “Die nieuwe huurders waren er als de dood voor dat iemand kon binnenkijken in de loods”, zegt een van hen. “Als de garagepoort al werd geopend, was dat haastig en reden luxewagens snel binnen en buiten.”

© Parket Antwerpen

© Parket Antwerpen

© jtp

© jtp

© jtp

© Parket Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen