.
Volledig scherm
. © Twitter

Nederlandse transvrouw, die debuut maakt op World Matchplay, vertelt over transitie en wansmakelijke reacties: “Achter mijn rug wordt er veel gepraat”

“’Ik hoop dat Noa nog even doodvalt voor de Matchplay’, is een van de berichten die ik krijg.” Dartster Noa-Lynn van Leuven (26) wordt komende zondag de eerste transvrouw die zal deelnemen aan een PDC-televisietoernooi. Op sociale media en binnen het dartscircuit krijgt de Nederlandse te maken met forse negatieve reacties. “Achter mijn rug wordt er veel gepraat. Rechtstreeks in mijn gezicht gebeurt dat niet.”

7 reacties

  • Hans Loyaerts

    9 maanden geleden
    Maak gewoon een gemengde competitie (M, V, X) of drie aparte competities.
  • glenn wouters

    9 maanden geleden
    Ik snap niet waarom darts geen gemengde sport is. Heeft niets met kracht of uithouding te maken, zuiver techniek en mentaal. En dan kunnen mannen en vrouwen gemakkelijk samen spelen. Zelfde met snooker. In de autosport rijden mannen en vrouwen toch ook samen.
  • Johan Swinnen

    9 maanden geleden
    Sorry, maar heeft in deze competitie niets te zoeken
  • Serge Deroo

    9 maanden geleden
    We zijn allemaal mensen onder elkaar, transgenders zijn even goed mens, maar net zoals mannen en vrouwen twee verschillende mensen zijn, zijn transgenders dit ook dus aparte competities, toch simpel op gelost …..
  • André Van der Poorten

    9 maanden geleden
    Aparte competities en probleem opgelost toch ?