Twintiger overleden na crash tegen vrachtwagen

© tvo

De 22-jarige bestuurder van de Golf G60 die vorige week vrijdag tegen de oplegger van een vrachtwagen smakte in Schendelbeke, is gisteren overleden aan zijn verwondingen. Het ongeval zou een technische oorzaak kennen.

wjn

De 22-jarige Tom Van Lierde en zijn 27-jarige passagier reden vorige vrijdag rond 23 uur in de Dagmoedstraat in Schendelbeke in op de achterkant van een geparkeerde vrachtwagen. De twee vrienden zaten gekneld en moesten door de brandweer van Geraardsbergen bevrijd worden.

De chauffeur was er het ergst aan toe en werd naar een ziekenhuis in Aalst gebracht, de passagier naar het ziekenhuis in Zottegem. Tom Van Lierde overleed gisteren aan zijn verwondingen, de toestand van zijn passagier zou intussen stabiel zijn.

Over de oorzaak van de crash is nog altijd weinig duidelijkheid. “De verkeersdeskundige spreekt van een technische oorzaak die nog verder onderzocht zal worden”, aldus persmagistrate Julie Van Hoorebeke.

Het overlijden van de 22-jarige man komt bij familie, vrienden en kennissen hard aan. Op de Facebookpagina van het slachtoffer regende het gisteren steunbetuigingen: “Veel te jong, veel te vroeg”, “We gaan je missen” vriend” en “Voor altijd in ons hart”.

Van Lierde werkte sinds november bij Audi Avau in Schendelbeke. Ook daar is de verslagenheid groot. “Zijn mama heeft ons vanochtend gebeld met het vreselijke nieuws. We hadden zo gehoopt dat hij er toch nog door zou komen”, zegt Cindy Avau. “Tom was iemand die heel positief door het leven ging. Hij was goedlachs en altijd beleefd en respectvol tegenover iedereen. Hij werkte met hart en ziel aan auto’s en was hier graag gezien. We gaan hem missen en leven mee met zijn familie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen