Jonge fietsster (21) levensgevaarlijk gewond na aanrijding in Wulpen

In Wulpen, bij Koksijde, is een vrouw van 21 levensgevaarlijk gewond geraakt nadat ze is aangereden met haar fiets. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse. Die stelde vast dat de bestuurder van de wagen geen voorrang had gegeven, "mogelijk omdat zijn zicht belemmerd was". Er zijn ook aanwijzingen dat de bestuurder onder invloed was.Ā 

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 19.30u op het kruispunt van de Langeleedstraat met de Koningstraat in Wulpen.Ā De jonge vrouw was op weg naar huis van haar vakantiejob in Nieuwpoort. Bij het ongeval werd ze zwaar aangereden en kwam ze ten val. Haar toestand was meteen heel ernstig.

De jonge vrouw is ter plaatse gereanimeerd en in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De plaats van het ongeval was afgesloten tot na middernacht, omdat het parket een deskundige had aangesteld die er de omstandigheden van het ongeval onderzocht.

Geen voorrang

"Uit de bevindingen van het parket blijkt dat de bestuurder van de personenwagen geen voorrang verleende aan de fietsster", zegt Patty 't Jonck van het parket van Veurne. "De fietsster kwam uit de Koningstraat en de bestuurder uit de Langeleedstraat. Hij moest haar voorrang van rechts verlenen, maar dat gebeurde niet. Mogelijk was zijn zicht beperkt door de hoge grassen aan de kant van de weg maar dat wordt nog onderzocht. Het rijbewijs van de bestuurder, een veertiger uit de regio, werd voor 15 dagen ingehouden. Dat komt omdat er aanwijzingen zijn dat hij onder invloed was, maar daar komt nog verder onderzoek naar."

Ā 

Meest gelezen