De mislukte deal over de fiscale hervorming is opnieuw een smet op het blazoen van de regering-De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
De mislukte deal over de fiscale hervorming is opnieuw een smet op het blazoen van de regering-De Croo. © BELGA

7 pertinente vragen aan Carl Devos over de fiscale hervorming: “De enige winnaar is de anti-politiek”

De federale regering is er niet in geslaagd om een deal te maken over de fiscale hervorming. Het is de zoveelste smet op het blazoen van premier Alexander De Croo (Open Vld), die had beloofd dat er voor de Nationale Feestdag een akkoord zou komen. Maar treft MR wel als enige schuld? Zijn er ook winnaars in deze mislukte deal? En zal Vivaldi nog wel andere knopen kunnen doorhakken voor de verkiezingen? Politicoloog Carl Devos (UGent) beantwoordt 7 pertinente vragen.

  1. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem
  2. Gedaan met de pastis, weg met het biertje-bij-de-ballen: alcoholtesten op kampioenschappen liggen petanquespelers zwaar op de lever
    PREMIUM
    25

    Gedaan met de pastis, weg met het bier­tje-bij-de-bal­len: alcoholtes­ten op kampioen­schap­pen liggen petan­quespe­lers zwaar op de lever

    Wie petanque zegt, denkt pastis. Maar niet op kampioenschappen in Vlaanderen, want de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) hanteert sinds kort een absolute nultolerantie op het vlak van alcohol en voerde al 200 controles uit tijdens wedstrijden. “Dictatoriale waanzin”, vinden petanquers die hun hobby al jaren beoefenen met een bal in de ene hand en een streekbiertje in de andere. “We konden niet anders”, repliceert de sportief directeur van de PFV.