Eurosport / REUTERS / Photo News
Volledig scherm
© Eurosport / REUTERS / Photo News

KIJK. Van de eerste bocht tot de laatste rechte lijn: de sleutelpunten in de tijdrit van Pogacar en Vingegaard vergeleken

Niemand raakt uitgepraat over de indrukwekkende Tour-tijdrit naar Combloux. Jonas Vingegaard zette Tadej Pogacar over 22,4 kilometer op dik anderhalve minuut. Hoe kon dat? Een blik op een paar sleutelpassages.

3 reacties

  • Louis Heyens

    10 maanden geleden
    @Fons Heylen misschien heb je gelijk maar ik denk dat renners van dat niveau een inspanning van een half uurtje à block toch wel zullen kunnen verteren zonder dat ze daar de dag later volledig van door de knieën gaan
  • Frank Timmermans

    10 maanden geleden
    Was straf van JV, maar Pogacar was al doodmoe in het WE als je zijn blik zag na afloop van de ritten.
  • Fons Heylen

    10 maanden geleden
    Misschien is Pogi vandaag véél frisser aan de start !?
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.