Chelsea-manager Mauricio Pochettino legt uit waarom Lukaku met B-ploeg traint: “Dit is ook zijn beslissing. Daar handelen we nu naar”

Romelu Lukaku (30) is niet met Chelsea meegereisd naar de Verenigde Staten en traint in Engeland met de B-ploeg, hoewel de Rode Duivel er nog tot 2026 onder contract ligt. Zoals bekend aast Lukaku, die vorig seizoen al werd uitgeleend, op een transfer – bij voorkeur naar Inter. Gevraagd naar de afwezigheid van een aantal spelers, onder wie Lukaku, zei Chelsea-coach Mauricio Pochettino: “Het is duidelijk dat de beslissing ook aan de kant van de speler is genomen. We handelen naar aanleiding van die beslissing.”

Michael Van Damme

Lukaku is niet de enige prominente Chelsea-speler die niet mee is naar de VS en in Engeland is achtergebleven met de B-ploeg. Hetzelfde geldt ook voor Callum Hudson-Odoi, Hakim Ziyech en Pierre-Emerick Aubameyang.

Een journalist ter plekke vroeg Pochettino naar hun afwezigheid en vermeldde in het bijzonder Lukaku. “Wanneer dit soort beslissingen worden genomen, is dat omdat ze het er allemaal mee eens zijn. De speler en de club werken hard om de beste oplossing te vinden”, zei de Argentijnse coach.

Pochettino vertoeft momenteel in de VS met de A-ploeg van Chelsea.© Getty Images

Hij vervolgde: “Het is duidelijk dat de beslissing ook aan de kant van de speler is genomen. We handelen naar aanleiding van de beslissing. De club en de speler bevinden zich in de positie die ze wilden.”

Lukaku aast op een definitieve transfer naar Inter, de club waaraan hij afgelopen seizoen werd uitgeleend, maar dat blijkt door de financiële situatie van de Milanezen een moeilijke zaak. Daarop lekten gesprekken met Juventus uit, maar die transfer ligt dan weer gevoelig bij de fans van Juve.

Lukaku.© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer