Derde aanklacht tegen Trump: deze keer voor bestorming van het Capitool

Op zijn sociale mediakanaal Truth Social maakte voormalig Amerikaans president Donald Trump dinsdag zelf bekend dat een nieuwe aanklacht tegen hem op komst is.

Waarom is dit belangrijk?

Trump kreeg een brief van speciaal-aanklager Jack Smith die laat veronderstellen dat substantieel bewijs is verzameld dat de ex-president linkt aan een misdrijf. Dit betekent niet noodzakelijk dat een klacht zal worden ingediend. De ex-president is wel gevraagd om deze week voor een grand jury te verschijnen, maar is niet van plan om te getuigen.

In het nieuws: Uiteindelijk toch een klacht tegen Trump voor zijn rol in de bestorming van het Capitool en zijn vermeende pogingen om verkiezingsuitslag te manipuleren.

  • Trump noemde in een bericht op Truth Social de aanklacht “een heksenjacht”: “Joe Bidens procureur-generaal, Merrick Garland (…), samen met Joe Bidens ‘department of injustice’ hebben effectief een derde aanklacht en arrestatie uitgevaardigd tegen Bidens politieke tegenstander nummer één, die hem grotende
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer