Bedden- en matrassenfabrikant Veldeman uit Oudsbergen hoopt op overname na faillissement: "Personeel moet nog even strijdvaardig zijn"

Bedden- en matrassenbedrijf Veldeman uit Oudsbergen hoopt dat een kandidaat-investeerder het bedrijf overneemt. Gisteren raakte bekend dat het bedrijf zich gedwongen ziet om faillissement aan te vragen.

Veldeman uit Oudsbergen zal binnenkort faillissement aanvragen. Het bedden- en matrassenbedrijf raakte in de schulden na de volledige overname van het Franse Maison de la Literie, een Franse distributeur van bedden. Een combinatie van die problematische overname, de dure grondstoffenprijzen en de energiecrisis zorgden ervoor dat er in april een procedure van gerechtelijke reorganisatie opgestart moest worden. Daardoor kreeg Veldeman bescherming tegen zijn schuldeisers, maar die loopt nu af.

"De vroegtijdige stopzetting van de bescherming tegen de schuldeisers is een verrassing voor ons, want we dachten dat de procedure nog tot 31 juli ging duren", zegt de CEO. "We hebben gevochten om het bedrijf staande te houden. Ons personeel, onze klanten en onze leveranciers zijn ons trouw geweest en daardoor is het voorlopig gelukt om door te gaan."

Eventuele overname

"We hadden nochtans een bod van kandidaat-investeerders die het bedrijf wilden overnemen voor een doorstart", zegt Daenen. Met zo'n doorstart zou het bedrijf kunnen blijven bestaan na het faillissement. "We hopen op die manier verder te zetten wat we hebben opgebouwd over al die jaren." 

"We hebben het personeel ook op de hoogte gebracht van een eventuele doorstart. We hopen dat het strijdvaardig blijft. Na de afloop van het collectief verlof van de medewerkers, brengen we hen verder op de hoogte."

Meest gelezen