Politie sluit illegaal bordeel in Beersel

In Beersel heeft de politie een illegaal bordeel gesloten. In het pand aan de Goudkasteellaan, dat duidelijk ingericht was om klanten te ontvangen, werden vier vrouwen aangetroffen die illegaal in het land waren. Het pand bleek ook niet in orde met de brandveiligheidsvoorschriften, en werd verzegeld. 

Vorige week viel de politie van de Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) binnen in een pand in de Goudkasteellaan in Beersel. De politie-inval kwam er na verschillende klachten van buurtbewoners en na een onderzoek door de lokale recherche. Op basis daarvan was er een concreet vermoeden dat er zich een niet geregistreerd bordeel bevond in het pand. De politie organiseerde daarom een controle, samen met de rijksdienst voor sociale zekerheid (RSZ), de Vlaamse wooninspectie en de dienst vreemdelingenzaken. 

"Tijdens de controle troffen we vier dames aan die er vermoedelijk werkten als prostituees", zegt de politie Zennevallei. "Deze dames verbleven illegaal in het land en werden via de Dienst Vreemdelingenzaken overgebracht naar een gesloten centrum om gerepatrieerd te worden. Het pand was duidelijk ingericht om meerdere klanten tegelijk te ontvangen met onder andere een geïmproviseerde wachtzaal in de garage." 

De lokale recherche van de Zennevallei stelde een proces-verbaal op voor mensenhandel, terwijl de RSZ een proces-verbaal opstelde voor zwartwerk. 

"De Vlaamse wooninspectie opende een dossier voor inbreuken op de Vlaamse wooncode", klinkt het verder. "Bovendien bleek uit een controle door de brandweer dat het pand niet voldeed aan de brandveiligheidsvoorschriften om het als handelszaak uit te baten. Op basis van deze controle werd het pand daarom tijdelijk verzegeld tot het een andere bestemming zal krijgen."

Meest gelezen