© Joëlle Speltdooren

VIDEO. Opnieuw chaos in de Tour: Wagen van zowaar organisator ASO valt stil en zorgt ervoor dat Vingegaard voet aan grond moet zetten

Opnieuw hebben motoren en een massa aan volk voor grote chaos gezorgd in deze Tour de France. Gele trui Jonas Vingegaard werd op de beklimming van de Col de la Loze samen met Wilco Kelderman opgehouden door een circus aan volk en voertuigen, die gewoon stilvielen. VIngegaard stond zelfs even stil en moest door toeschouwers terug op gang geduwd worden.

Jorunn Vannoorden

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar eigenlijk was ook het publiek woensdag weer een boosdoener op de Col de la Loze. De toeschouwers stonden weer erg dicht op het gebeuren, waardoor de doorgang te klein werd. Enkele motoren vielen stil in een steile bocht, waardoor de neutrale wagen - van nota bene koersorganisator ASO - niet verder kon. Net op dat moment kwam geletruidrager Jonas Vingegaard samen met ploegmaat Wilco Kelderman aangevlamd. Vingegaard maakte toen nog aanspraken op de ritzege, maar verloor tijd door de chaos. Zo moest de Deen zelfs even voet aan grond zetten om zich een weg door de menigte te zoeken. Even later werd Vingegaard wel door enkele toeschouwers terug op weg geduwd, maar hij verloor z’n momentum en vooral tijd. Gelukkig maakt het achteraf niet zoveel uit, maar ASO heeft toch weer een nieuw punt van kritiek bij op de agenda...

Het is niet de eerste keer deze Tour dat voertuigen, waar Tourorganisator ASO invloed over heeft, voor problemen zorgen. Toen Tadej Pogacar afgelopen zaterdag wou demarreren op de Joux Plane, werd hij door twee televisiemotoren afgeremd. Achteraf makkelijk gezegd, maar wie weet had de Tour er helemaal anders uitgezien mochten die motards daar toen niet rijden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer