Kindergynaecologe prof. dr. Tjalina Hamerlynck (UZ Gent): “We hebben deze producten echt niet nodig voor een goeie vulvahygiëne.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kindergynaecologe prof. dr. Tjalina Hamerlynck (UZ Gent): “We hebben deze producten echt niet nodig voor een goeie vulvahygiëne.” © RV / UZ Gent

“Haal intieme zeep voor kleutermeisjes van de markt”: Testaankoop wil verkoop verbieden, maar waarom juist? Gynaecologe legt uit

Saugella Girl, Saforelle Miss of TooFruit Intimousse: er verschijnen in de (online) apotheek almaar meer intieme wasgels, speciaal gericht op jonge meisjes vanaf 2 jaar. Consumentenvereniging Testaankoop hekelt die evolutie en vraagt nu een verbod op de verkoop van intieme kleuterzeep. Is die zeep dan zo overbodig? Of zelfs ongezond? En hoe kan je intieme irritatie bij je kleuter dan wél aanpakken? Kindergynaecologe Tjalina Hamerlyck (UZ Gent) legt uit.

1 reactie

  • Fons Dehouwer

    9 maanden geleden
    Eigenlijk zou beter het overgrote deel van al die zepen, deodorants en was- en afwasmiddellen van de markt verdwijnen. Dat zou niet alleen onze huid en ons afweermechanisme ten goede komen, maar vooral ook en het millieu... Heb je al eens gemerkt wat een enorme massa aan Cosmetica, poets- was- en afwasmiddellen in de schappen van de supermarkten te vinden zijn? Al die producten komen terecht in het afvalwater en bezoedelen de natuur, ons drinkwater en uiteindelijk zelfs de zee.