Niels Destadsbader scoort als eerste Vlaamse artiest ooit nummer 1-hit in Suriname

Zanger Niels Destadsbader heeft een nummer 1-hit te pakken in Suriname met “Liefs voor later”. Het nummer, dat tevens genomineerd is voor Zomerhit, schreef hij samen met de Surinaamse Nederlander Kenny B. “Toen ze mij vanuit Suriname opbelden om te zeggen dat we op nummer 1 staan, heb ik meteen mijn platenfirma gebeld om te vragen of het een grap was”, vertelt Destadsbader op Radio2. 

Zanger Niels Destadsbader verbleef vorige maand enkele dagen in Suriname om zijn nieuwe single “Liefs voor later” te promoten. Dat zingt hij samen met de Surinaams-Nederlandse artiest Kenny B. Samen gingen ze langs bij enkele radiostations voor interviews en ze namen ook de videoclip van het nummer op. “Het was een zotte tijd daar”, vertelt Destadsbader in “Sta op met Radio2”.  “We mochten zelfs op bezoek bij de president van Suriname!”

Het nummer “Liefs voor later” wordt in het land duidelijk gesmaakt. Zo goed zelfs dat het op nummer 1 in de Hitlijsten terecht gekomen is. “Het nummer kwam al hoog binnen en bleef de laatste weken alleen maar klimmen”, aldus Destadsbader. “Maar ik had wel niet verwacht dat we uiteindelijk op nummer 1 gingen staan. Toen ze me belden uit Suriname om me het nieuws te vertellen, heb ik meteen mijn platenfirma gecontacteerd. Ik dacht dat het een grap was.”

BELUISTEREN: Niels Destadsbader is enorm blij met zijn nummer 1-hit in Suriname

Wil dat nu zeggen dat Destadsbader gaat touren door Suriname? “Daar zijn nog geen concrete plannen rond. Het was ook nooit bewust de bedoeling om op nummer 1 terecht te komen.” Destadsbader wil nog even afwachten om te kijken hoelang ze de toppositie kunnen aanhouden. “Mocht het tot een concertreeks in Suriname komen, dan ga ik toch ook nog wel eens grondig mijn agenda moeten bekijken, maar zo ver zijn we dus nog niet.” 

Meest gelezen