Themabeeld© Shutterstock

Vijf doden door stormen in Kroatië en Bosnië

Bij zware stormen die woensdag over Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië trokken en grote schade veroorzaakten, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat melden lokale media donderdag.

lto
Bron: BELGA

Twee mensen kwamen om in de Kroatische hoofdstad Zagreb en twee anderen in andere delen van het land, meldde de Kroatische televisie HRT. Een vrouw overleed in het noorden van Bosnië. In Servië moest de brandweer meer dan 200 keer uitrukken.

In Zagreb waaide de wind woensdagnamiddag met orkaankracht door de stad. Mediaberichten spraken over windstoten tot 180 kilometer per uur. Ze rukten bomen uit, beschadigden daken en legden het verkeer stil.

In Cernik, 150 kilometer ten oosten van Zagreb, werd een 40-jarige man in zijn auto gedood door een vallende boom. In Tovarnik, vlak aan de grens met Servië, kreeg een brandweerman een dodelijk ongeluk tijdens ruimwerkzaamheden. 

In heel Kroatië liepen meer dan 100 mensen verwondingen op, 60 alleen al in Zagreb, meldde het nieuwsportaal jutarnji.hr donderdagochtend.

In de Noord-Bosnische stad Brcko kwam een vrouw om het leven in haar tuin tijdens een storm. 

In de avond van woensdag trok de storm verder naar Servië. Brandweerkorpsen voerden meer dan 200 operaties uit en brachten 18 mensen in veiligheid, meldde het persbureau Beta.

De luchthaven van Belgrado werd woensdagavond om veiligheidsredenen enkele uren gesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer