Duitsland zoekt toenadering tot India om afhankelijkheid China af te bouwen

In de aanloop van een bezoek van de Duitse ministers van Economie en Werk aan India, benadrukten ze de wil om de banden met het land te intensiveren. Ze geven toe dat er in het verleden te veel op China werd gefocust. Dat meldt Euractiv.

Waarom is dit belangrijk?

Het is een groeiende trend dat landen hun toeleveringsketen willen diversifiëren, in een poging niet van één land afhankelijk te zijn voor bepaalde productielijnen. Door de oorlog in Oekraïne werd duidelijk dat een te hoge concentratie in één bepaald land voor problemen kan zorgen.

In het nieuws: “India is een tegenwicht voor China en een belangrijke speler in de Indo-Pacific”, zei Robert Habeck, de Duitse minister van Economie.

De Duitse minister van Economie, Robert Habeck en collega-minister van Werk, Hubertus Heil, zijn onderweg naar India voor een bijeenkomst met de G20-landen, een groep van 19 landen en de Europese Unie waar globale uitdagingen besproken worden.

  • "China en de VS zullen ook in de toekomst de belangrijkste zwaargewichten in het handelsbel
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer