Onverwachte restaurantkosten in het buitenland waar je niet altijd aan denkt: “Hier rekenen ze zelfs geld aan voor ijsblokjes”
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘TVA no incluido’: als je op reis bent kunnen deze zinnetjes de rekening op restaurant flink doen aantikken. Wat betaal je extra in welk land? Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Voor deze buitenlandse, kostelijke toeristenvallen let je beter op.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
-
PREMIUM
“Beschadigd etiket kan waarde met honderden euro’s doen zakken”: wanneer is het een goed idee om flessen wijn te verkopen?
Steeds minder mensen starten met een uitgebreide wijnkelder om wijn te bewaren, maar gaan eerder voor een kleinere koelkast. Veel wijnkelders worden daardoor verkocht, en daar kan je nog een mooi centje voor in de plek krijgen. “De voorbije twintig jaar was beleggen in wijn winstgevender dan andere beleggingsvormen”, weet wijnexpert Chris Thiran van Belgium Wine Watchers en Best Wine Auctions. Hoeveel krijg je voor sommige flessen? En hoe pak je dat aan? -
PREMIUM
Rookaroma’s in producten zoals gerookte zalm en barbecuechips worden verboden, maar waarom pas over 5 jaar?
Verschillende rookaroma’s in voedingsmiddelen worden verboden, omdat ze schadelijke en kankerverwekkende stoffen bevatten. Vandaag vind je die aroma’s in verschillende producten, zoals gerookte worsten, amandelen en barbecuechips. Maar waarom mogen sommige producten nog 5 jaar lang op die manier gemaakt worden? En hoe schadelijk zijn ze dan écht? Professor Bruno De Meulenaer (UGent) legt uit. “Natuurlijk roken valt niet onder de wetgeving.” -
-
PREMIUM
Zijn voorverpakte groentepannenkoeken gezonder dan gewone pannenkoeken?
-
Jobat
Op je 50ste met pensioen? Volg deze vijf stappen: “Zorg altijd voor een plan B, C en D”
Ze zijn lang niet in de minderheid, de werknemers die dromen van een vervroegd pensioen. De FIRE-beweging zweert zelfs bij het veel eerder stoppen met werken, via doordacht opgebouwde financiële vrijheid. Jobat.be klopte aan bij Sébastien Aguilar, oprichter van FIRE Belgium. Hij deelt zijn vijfstappenplan voor wie er op zijn 50ste al de professionele brui aan wil geven. -
Waarom een boterham met kaas (g)een goed idee is
Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je kunnen denken. Is dat terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? -
PREMIUM
De 7 suggesties van chef Dominique Persoone: “De Libanese keuken is héél vriendelijk voor je budget”
-
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
Mooi lenteweer nodigt uit om op je fiets te springen. Wie daarbij niet na een paar straten al in het zweet wil staan, gaat voor het gemak van een elektrisch exemplaar. Die worden bovendien steeds beter en het assortiment almaar breder. Zo kan je vandaag ook kiezen voor een automatische e-bike. Hoe werkt dit en voor wie is het een goed idee? HLN Shop houdt de voor- en nadelen tegen het licht. -
Zo voorkom je dat je tomatensaus te zuur of bitter smaakt: “Dit trucje zorgt voor het lekkerste resultaat”
Iedereen die zich al eens aan tomatensaus waagt, kent het probleem: vaak smaakt je saus te zuur en soms zelfs bitter. Nochtans is er een eenvoudige foodhack om dit te voorkomen. De Antwerps-Italiaanse chef Luna Trapani verklapt dit trucje én vertelt hoe echte Italianen tomatensaus maken. “Dit zorgt voor balans in je saus.” -
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”