© FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Nederlandse Lucinda Brand blijft twee jaar langer bij Lidl-Trek: “Heb echt mijn plek binnen het team gevonden”

Lucinda Brand blijft ook de komende seizoenen voor Lidl-Trek rijden. Dat maakte haar ploeg bekend. Brand, die ook in het veld uitkomt voor Baloise-Trek Lions, verlengde haar contract met twee jaar. De Nederlandse, die binnenkort haar debuut maakt in de Tour de France Femmes, zal ook de komende seizoenen de combinatie wegwielrennen-veldrijden blijven doen. “Het is echt een voorrecht om dat te kunnen combineren”, aldus Brand.

Jens Jacobs

Brand, die vorige week nog de Baloise Belgium Tour op haar naam schreef, is al jaren één van de uithangborden van het vrouwenwielrennen. Ook in het veld is ze één van de trekpleisters bij het team van Sven Nys. De Nederlandse zal dat ook de komende jaren zijn. Ze verlengde zopas haar contract met twee seizoenen.

“Ik heb het gevoel heb dat ik mijn plek binnen het team heb gevonden, en ik ben hier ongelooflijk gelukkig, dus het was natuurlijk niet meer dan logisch om de komende twee jaar hier te blijven. Het is een spannende tijd voor het team en ik ben erg blij om daar deel vanuit te maken.”

De combinatie wegwielrennen-veldrijden blijft ook de komende seizoenen een vast onderdeel van het programma van Brand. “Het is echt een voorrecht om dat te kunnen combineren met Lidl-Trek en Baloise-Trek Lions”, prijst Brand zich gelukkig. “De steun die ik krijg van beide kanten, die trouwens super goed samenwerken om het voor elkaar te krijgen, is ongelooflijk.”

© FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Debuut in de Tour

Voor de Nederlandse weer het veld induikt, wil ze de komende weken schitteren in de Tour de France Femmes. Voor Brand is het de eerste keer dat ze daar aan de start verschijnt. “Ik ben ambitieus als altijd. De sport is zo gegroeid sinds ik voor het eerst prof werd en ik wil nog zoveel bereiken in mijn carrière. Eén van die grote doelen zal binnenkort worden afgevinkt wanneer ik me bij mijn teamgenoten aansluit voor de Tour.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer