© BELGA

Geen zege voor Mertens en Goffin in de Hopman Cup: Kroatië zet duel naar zijn hand na supertiebreak in het dubbelspel

Elise Mertens en David Goffin hebben ons land geen eerste zege op de Hopman Cup kunnen bezorgen. Mertens won nog wel haar wedstrijd tegen Vekic, maar na het verlies van David Goffin tegen Coric moest het gemengd dubbelspel voor de beslissing zorgen. Daarin zette Kroatië, opnieuw na een supertiebreak, de puntjes op de i. Morgen speelt ons land tegen Spanje.

Jens Jacobs

Elise Mertens was nog maar net bekomen van haar dubbelfinale op Wimbledon, of onze landgenote moest alweer in actie komen. Deze keer op het gravel van het Franse Nice voor de Hopman Cup, een toernooi voor gemengde landenteams.

Onze landgenote kreeg met de Kroatische Donna Vekic geen makkelijke tegenstander tegenover zich. Vekic, de nummer 22 van de wereld, bleek echter geen partij voor Mertens. Onze landgenote raasde door haar wedstrijd en was na een uurtje al klaar met Vekic: 6-2 en 6-2.

Mertens zette ons land zo op voorsprong in de Hopman Cup. Goffin kon dus later op de dag ons land de zege bezorgen tegen Kroatië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Supertiebreaks doen ons land de das om

Maar zover kwam het helaas niet. De 32-jarige Goffin bleek niet opgewassen tegen Borna Coric. De nummer 15 van de wereld won de eerste set met 3-6 en zette onze landgenoot meteen met de rug tegen de muur. In de tweede set vond Goffin wel zijn oude niveau en won hij afgetekend de set: 6-2. Een supertiebreak moest dus voor de beslissing zorgen, maar daarin nam de Kroaat de bovenhand. Dankzij het verlies staat de voorlopige tussenstand dus op 1-1.

Het gemengd dubbelspel moest dus voor de beslissing zorgen. Daarin hielden Mertens en Goffin lang gelijke tred met het duo Vekic/Coric. De eerste set werd na een tiebreak (6-7) gewonnen door de Kroaten. Onze landgenoten wonnen de tweede set nog wel, maar na een supertiebreak moesten ze toch toestaan dat Kroatië de zege naar zich toetrok. Geen eerste zege dus voor ons land op de Hopman Cup. Morgen staat de confrontatie met Spanje op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer