© Eurosport

VIDEO. Jasper Philipsen sneed renner van Lotto Dstny merkwaardig de pas af: “Het staat iedereen toch vrij om te koersen?”

Even opschudding in de Tour de France op de Côte de Boissieu op zo’n 80 kilometer van de aankomst. Na enkele eerdere aanvalspogingen versnelde Lotto Dstny-renner Pascal Eenkhoorn, Jasper Philipsen ging ostentatief naast de Nederlander rijden en leek hem zelfs even de pas af te snijden. Een onsportieve actie van Philipsen of moet dit kunnen? Oordeel zelf!

Maxime Caeyman, Jens Jacobs

Bij Lotto Dstny konden ze de actie van Philipsen maar matig appreciëren. Sportief manager Kurt Van de Wouwer toonde zich achteraf kritisch voor de groene trui. “Die actie vond ik een beetje ongepast. Ik denk dat Philipsen het wat lam wou leggen, dat hij niet graag had dat er nog tegenacties kwamen. Dat snap ik vanuit zijn standpunt. In het heetst van de strijd gebeuren zo’n dingen, maar het was niet nodig. Iedereen staat toch vrij om te koersen?”

Jasper Philipsen was zich achteraf van geen kwaad bewust en verdedigde zijn bizarre actie. “Ik wilde graag sprinten en ik vond het wel prima met die drie vooraan”, was zijn uitleg. “Het was zeker niet arrogant of slecht bedoeld, maar ik wilde niet dat er nog meer renners vooraan geraakten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer