Rechts: voedseleconoom Xavier Gellynck (UGent).
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: voedseleconoom Xavier Gellynck (UGent). © AFP / UGent / Wouter Van Vooren

Rusland vernietigde al 60.000 ton Oekraïens graan: wordt onze winkelkar dan ook duurder? Expert legt uit

Nu Rusland uit de graandeal met Oekraïne is gestapt én al zo’n 60.000 ton aan graan vernietigd heeft, schiet de graanprijs pijlsnel de hoogte in. Wat betekent dat voor de prijzen in onze winkelkar? Blijft voeding echt alleen maar duurder worden? Voedseleconoom Xavier Gellynck (UGent) blikt vooruit. “Het afspringen van de deal komt bovenop nog andere problemen.”

81 reacties

  • Erik Bervoets

    9 maanden geleden
    Elke reden is goed om de geldhonger van de rijken te stillen. Het spijtige is dat de geldhonger van die mensen niet gestild kan worden. Méér, méér, méér is het credo.
  • Georges Pelgrims

    9 maanden geleden
    Klopt maar wat ga je eraan doen aan diene Rus en zijn graan.niks vrees ik hij is de grootste en zal de grootste blijven niemand zal zich ertegen verzetten tenzij je een bom op je kop wil.straf hé het lijkt wel dat hij de baas van de wereld is.
  • Luc Brouckaert

    9 maanden geleden
    Dat duurder worden zijn we intussen gewoon geworden. Wanneer alles onbetaalbaar is geworden, is er gelukkig nog het OCMW dat geld uitdeelt.
  • Danny Buyse

    9 maanden geleden
    60.000 ton is 60.000.000 kg graan. Hoeveel hongerlijdende mensen en vooral kinderen kun je daar niet met voeden en redden.
  • Johan Aerts

    9 maanden geleden
    Wat heeft russland hier te zeggen die moeien zich met graan dat niet van hun is.