Vier verdachten blijven in de cel na vondst van 6,8 ton cocaïne in Waaslandhaven

Antwerpen -

De vier verdachten die afgelopen weekend gearresteerd werden na de grote drugsvangst van 6,8 ton in de Waaslandhaven blijven langer in de cel. De raadkamer in Antwerpen bevestigde donderdag hun aanhouding.

jtp

De feiten dateren van vorige week zondagmiddag 16 juli. De douane controleerde op kaai 1742 van het Deurganckdok, in de Waaslandhaven, een container afkomstig uit Ecuador. Tussen de deklading bananen troffen ze meerdere blokken cocaïne aan. In totaal ging het om 6.822 kilogram cocaïne, de grootste drugsvangst van 2023 tot dusver.

Vier verdachten werden gearresteerd. Het gaat om vier mannen van 23, 29, 32 en 50 jaar oud. De vier verschenen donderdag voor de raadkamer, die hun aanhouding bevestigde. Meester Sam Vlaminck, advocaat van een van de verdachten, wenst gezien het lopende onderzoek geen commentaar te geven op de beslissing van de raadkamer.

Dat verdere onderzoek moet in beeld brengen hoe de bende te werk ging. Mogelijk maakten ze gebruik van een loods in de Elsenstraat, in de buurt van de Bredabaan in Merksem. De speurders vielen maandagvoormiddag binnen op die locatie, na afloop werd de loods verzegeld. Volgens onze informatie werd de loods gehuurd en gebruikt als opslagplaats voor een bouwbedrijf.

Verschillende buurtbewoners in de Elsenstraat spreken van een ‘louche boel’. “Die nieuwe huurders waren er als de dood voor dat iemand kon binnenkijken in de loods”, zegt een van hen. “Als de garagepoort al werd geopend, was dat haastig en reden luxewagens snel binnen en buiten.”

© Parket Antwerpen

© Parket Antwerpen

© jtp

© jtp

© jtp

© Parket Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen