© Sven Dillen

Supporterscafé ’t Dorp in Ham licht teleurgesteld met vierde plaats voor Philipsen: “Je wil altijd meer, hé”

Voorlopig geen vijfde ritzege voor Jasper Philipsen. In Bourg-en-Bresse moest hij de overwinning laten aan Kasper Asgreen, die de kleurloze Tour van Soudal-Quick Step opfleurde. Supporterscafé ’t Dorp in Ham ging uit zijn dak bij de spannende slotfase, maar moest uiteindelijk de armen lichtjes ontgoocheld laten zakken.

Davy Scheelen

“Tja, je wil altijd maar meer, hé”, lachen Marc Lievers en Benny Vanderheyden, respectievelijk voorzitter en secretaris van de supportersclub. Net voordien won hun poulain en dorpsgenoot Jasper Philipsen met sprekend gemak de pelotonspurt… voor de vierde plaats. Kasper Asgreen – weeral een Deen – van Soudal-Quick Step juichte heel hard aan de streep. “Fijn voor de mannen van Lefevere, we gunnen het hen na een moeilijke Tour. We zijn wielerliefhebbers, geen voetbalsupporters die een ander geen succes toewensen. Maar het steekt toch een beetje. Het is vandaag niet gelukt omdat er minstens één ploeg te weinig was in de achtervolging. Heb jij die mannen van Pedersen gezien? Ik niet. Een logisch gevolg van Jaspers dominantie, maar wel spijtig.”

LEES OOK. Dan toch prijs voor Soudal-Quick-Step: Kasper Asgreen blijft aanstormend peloton voor

(lees verder onder de foto)

© Sven Dillen

Hartslag

Philipsen heeft de voorbije weken al veel vreugde gebracht in het gezellige café. “Vier ritten, alstublieft”, weten Lievers en Vanderheyden. “Er zijn renners die hun hele carrière teren op één zege en onze Jasper doet dit. Hij jaagt trouwens mijn hartslag ferm omhoog”, bekent Vanderheyden. In zijn verloren sprint tegen Pedersen ging ik vlot over de 80 terwijl ik normaal een erg rustig ritme heb. Maar ja, wat wil je? Ik heb dat manneke als baby nog in mijn armen gehad. Ik woon in dezelfde straat, ken zijn ouders goed en heb zijn hele carrière gevolgd. Logisch dan, hé.”

“Dat mag je wel zeggen”, gaat Lievers erop door. “We hebben hem ook tien dagen in Frankrijk gevolgd trouwens. Hij won twee keer waar wij bij waren. Dat is onbeschrijfelijk. Tranen waren er nog net niet bij, maar als hij het zondag in Parijs afwerkt met groen erbovenop, ga ik er niet meer ver vanaf zijn, denk ik”

LEES OOK. Nu ook Wout van Aert er niet meer bij is: welke spurter kan Jasper Philipsen nog kloppen?

© Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer