© AFP

Opnieuw een ex-speler van Ajax bij Manchester United: Inter-doelman André Onana moet David De Gea doen vergeten op Old Trafford

Manchester United heeft zijn nieuwe doelman gevonden. De Engelse recordkampioen bevestigde donderdag de komst van Inter-doelman André Onana, die de plek van de inmiddels vertrokken David De Gea overneemt. De 27-jarige Kameroense doelman zette zijn handtekening onder een contract tot 2028.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

“Het is een ongelooflijke eer om voor Manchester United te mogen spelen. Naar dit moment heb ik mijn hele leven toegewerkt. Ik heb vele hindernissen moeten overwinnen”, vertelde Onana tegenover de club. “Man United heeft altijd goede keepers gehad. Het is nu aan mij om zelf mijn stempel te drukken”, klonk het nog.

André Onana vervulde afgelopen seizoen een sleutelrol in de fantastische Champions League-campagne van Inter Milaan. De Italianen schopten het tot de finale, waarin ze zich gewonnen moesten geven tegen de Engelse kampioen Manchester City. In eigen land won Onana met Inter - en Romelu Lukaku - vorig jaar wel de Italiaanse beker.

Onana genoot zijn jeugdopleiding bij Barcelona, maar kon zich nooit doorzetten bij de Catalaanse grootmacht. In 2015 verkaste hij naar Ajax, waar hij in 214 wedstrijden drie landstitels, twee bekers en een supercup wist te veroveren. Afgelopen seizoen haalde Inter hem transfervrij op de Amsterdammers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ajax herenigd

Manchester United heeft bij het aantrekken van Onana heel wat informatie kunnen vergaren bij de eigen spelers. Het Ajax-enclave met de komst van de Kameroener opnieuw een stuk groter. Buiten coach Erik ten Hag hebben ook Donny van de Beek, Lisandro Martinez, Christian Eriksen en Antony een verleden bij de Amsterdammers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer