© Shutterstock

Italiaanse politie neemt 5,3 ton cocaïne in beslag voor Siciliaanse kust

In Italië heeft de financiële politie tijdens een operatie op de Middellandse Zee meer dan 5,3 ton cocaïne aangetroffen. De marktwaarde van de drugs worden geschat op ongeveer 850 miljoen euro. Bij de actie voor de zuidwestkust van Sicilië werden ook vijf mensen opgepakt, liet de politie donderdagavond weten. Het gaat naar verluidt om de grootste cocaïnevangst ooit op Italiaans grondgebied.

gjs
Bron: BELGA

De Italiaanse luchtmacht merkte tijdens een verkenningsvlucht een vissersboot op die opvallend dicht in de buurt van een handelsschip kwam, dat door de luchtmacht al enkele dagen werd geobserveerd. De onderzoekers zagen hoe woensdagochtend vroeg heel wat pakjes naar boven op het dek van het handelsschip werden gebracht en vervolgens in het water werden gegooid om te worden opgepikt door de bemanning van de kleinere boot, die vanaf de Calabrische kust was vertrokken.

Daarop deed de politie een inval en werden de drugs aangetroffen. Ook zijn twee Tunesiërs, een Italiaan, een Franse staatsburger en een Albaniër opgepakt. Het handelsschip werd door de marine geëscorteerd naar de haven van Palermo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer