LIVE. Dit is het eerste weekend van Tomorrowland

Tomorrowland is opnieuw neergestreken in Boom. Geen ticket kunnen scoren? Hier kan je het allemaal live volgen!

Redactie
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Het zit erop

    Het eerste weekend van Tomorrowland 2023 zit erop. Martin Garrix sloot af op de mainstage met een knal, en joeg de laatste resterende dozen vuurwerk erdoor. Volgend weekend worden ze bijgevuld, voor nog eens 200.000 festivalgangers en 38.000 kampeerders. Herbeleef dit weekend in ons liveverslag en op onze sociale media.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Weekend één gaat laatste uur in

    De regen is gaan liggen, de climax nadert. Nog één uur en het eerste weekend van Tomorrowland 2023 zit erop. Martin Garrix serveert de hoofdschotel op het hoofdpodium. Aan de imposante Core Stage is het nog even gapen en verwonderen. 
    sofie.geusens

    200.000 festivalgangers op Tomorrowland

    Muziekfestival Tomorrowland in Boom heeft dit weekend in totaal 200.000 mensen ontvangen. 
    Maandag begint de uitstroom op het festival. Die zou iets vroeger op gang moeten komen dan normaal door het minder goede weer. Vanaf dan is het alle hens aan dek om alles klaar te krijgen voor het buurtfeest op woensdag en voor het tweede weekendfestival (van 28 tot 30 juli). Woensdag worden zo'n 15.000 mensen uit de omgeving verwacht.

    De politie zal pas maandag communiceren over de data die zij verzamelden. Bij het parket van Antwerpen loopt ondertussen een onderzoek naar aanleiding van het overlijden op de crewcamping. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die een autopsie en een toxicologisch onderzoek zal bevelen om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze doodsoorzaak.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Tenten blijven uur langer open

    Door de aanhoudende regen beslist de organisatie om het tijdschema aan te passen. In de tenten draaien de laatste dj's een uur langer, zodat de bezoekers die willen schuilen droog kunnen blijven. Alle dj's stoppen om middernacht. Daarna moet iedereen het terrein verlaten.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    'Shalom allemaal!'-ster trotseert Tomorrowland: "Enkele dagen nodig om deze belevenis te plaatsen"

    Shalom Allemaal-figuur Tulli Padwa (58) was vanmiddag terug te vinden in de foodstand van het Israëlische restaurant Boker Tov. Niet als chef-kok, wel als verkoper en supporter. “Ik ben zo trots dat ze de Joodse cultuur vertegenwoordigen”, klinkt het bij de realityster.
    Na zijn opvallende passage in Shalom Allemaal! duikt de Joodse chef-kok Tulli Padwa geregeld ergens op. Vandaag trok hij naar de weide van Tomorrowland. Niet bepaald een doorsnee dag voor iemand die volgens de regels van de Thora leeft. Het festival schreeuwt extravagantie, stevige beats én veel bloot. Hoe Padwa daarnaar kijkt vanuit zijn cultuur? “Voor mij is dit een belevenis. Ik heb waarschijnlijk drie dagen nodig om dit te plaatsen en te bedenken of ik ervan houd of niet. Maar ik geniet van de sfeer en de mensen.”
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    MANDY uit Gent reist de wereld rond als hardstyle DJ: “Mijn doel? De wereld veroveren met mijn muziek”

    Op haar vijftiende besliste Mandy Praet (25), beter bekend als MANDY, om te stoppen met school om zich voluit te concentreren op haar muziekcarrière. Met succes, want de Gentse stond vandaag opnieuw op Tomorrowland. En ook wereldwijd maakt de hardstyle DJ haar opwachting. “Ik vind het een grote eer om als vrouwelijke artiest de hardstyle te mogen vertegenwoordigen. Maar ik wil blijven gaan en doorgroeien.”
    sofie.geusens

    Al 48 festivalgangers afgevoerd naar het ziekenhuis 

    Sinds donderdagochtend zijn er al 48 festivalgangers van Tomorrowland naar de ziekenhuizen in de omgeving afgevoerd. Een deel daarvan door intoxicatie omwille van drugs of alcohol. “We hebben een 3.000-tal verzorgingen gehad, waarvan 48 mensen moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. De meeste daarvan voor radiografieën, slechts een beperkt aantal voor intoxicaties", zegt Robby Cardinas van United Care op ATV. 
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Zo veel spenderen dure vogels op Tomorrowland: “Ik kocht al een voucher van 25.000 euro voor volgend weekend”

    En toen brak de zondag aan in Boom: le finish, de dag van de Lege Portemonnees op Tomorrowland. Hoeveel euro’s lieten de big spenders op het festival omzetten in een pareltje? Vier bezoekers over het prijskaartje van hun weekend. “Mijn stiefvader gaf mij dit cadeau, anders zou ik mij dit niet kunnen permitteren.”
    Lees alle getuigenissen hier
    Matthew en Ashton vlogen voor Tomorrowland over uit Californië.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Bloot, bloter, blootst? Bezoekers van Tomorrowland hebben weinig om het lijf

    Een streepje bloot? Niks mis mee op Tomorrowland. Zien en gezien worden, daar draait het om. En daarvoor pakken de bezoekers uit met de meest, euh… gewaagde outfits.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    IN BEELD. Hemelsluizen gaan open boven Tomorrowland, maar feest gaat onverminderd verder

    Hoezo, zóndag? Veel zon krijgt Tomorrowland niet te zien op dag drie. Regenbuien waaien over het festivalterrein en de bezoekers grijpen naar poncho’s of vluchten richting onderdak. Al laten velen hun humeur niet verpesten door het slechte weer.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Klaarstomen voor Tomorrowland Brasil

    Net voor de grote bui maakte het Braziliaanse Dubdogz er een fiësta van aan The Library. De groene pelouse stroomde vol feesters uit Brazilië met al even groene vlaggen. Een bende vrienden rolde zelfs een exemplaar van tien meter open. Klaar voor Tomorrowland Brasil dus, in oktober. 
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    De sluizen gaan open

    De weergoden zijn Tomorrowland vandaag echt niet goedgezind. De kranen gaan open en het volk vlucht op zoek naar onderdak. De podia stromen leeg.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Drup 'n bass: regen houdt dansers niet tegen

    Regenmomentje in Boom. Dikke druppels vallen op de wei, maar dat houdt de festivalgangers niet tegen om te blijven gaan. Iedereen aan The Library kruipt onverstoord in z´n poncho of regenjas, of schuilt onder een gigantische, boven de hoofden getrokken vlag. Zelfs in het zwembad van de Versuz wordt nog steeds geplonst.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Daar is de regen

    Droomland is even ver weg: de wolken gaan open boven Boom en het volk gaat schuilen aan de Mesa Garden of wapent zich met poncho's. Anderen blijven gewoon dansen: de bui zou zo meteen al stoppen.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    De best verklede bende vind je aan de mainstage

    Toewijding, heet dat: deze vier vrienden kwamen helemaal in Dragon Ball Z-ornaat, hun favoriete mangareeks. Het zit 'm in de details: van de elfenoren en rode schmink tot het hoge gouden piekhaar dat iedereens zicht belemmerd aan de mainstage. Maar knap gedaan, heren.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Trend gespot: iedereen aan de cowboyboot

    These boots are made for stamping. Wie stylish én goed geschoeid wou zijn op Tomorrowland, hakte dit weekend op een cowboyhak. De mooiste exemplaren zie je hier.
     
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Nog één dag knallen op dag drie

    De deuren van Tomorrowland gaan een laatste keer open. Voor dit weekend, alleszins. Op dag drie krijgen de festivalgangers onder meer Lost Frequencies, Martin Garrix en Shaquille 'DJ Diesel' O'Neal op hun bord. De zon laat zich weinig zien vandaag, maar dat zal het feest niet bederven. En volgend weekend begint de 'madness' gewoon opnieuw.
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Een prins, een techno-prinses en geflipte hofnarren in harig Duits: dit was dag twee van Tomorrowland

    Hoewel het begin zwart kleurde, brak alsnog het licht door op dag twee van Tomorrowland. Met een aura van koningsblauw. Onze reporter zag hoe De Schorre zichzelf bijeenraapte en het leven vierde. Hoe bitterzoet dat soms ook is.

    Lees onze terugblik op de tweede dag van Tomorrowland hier

    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Dimitri Vegas & Like Mike blazen dak eraf, Anouk Matton supportert voor haar 'hubbie'

    Ze kennen de weg naar de mainstage als hun broekzak, dus geen wonder dat Dimitri Vegas & Like Mike ook dit jaar het spreekwoordelijke dak eraf blazen. De broers geven al een voorproef van hun eerste full-album die dit jaar verschijnt. Op de eerste stond Anouk Matton, 'mevrouw Dimitri Vegas', samen met beste vriendin en influencer Jill Cnudde. "Ik kom mijn 'hubbie' aanmoedigen."
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be

    Onze reporter volgde het debuut van Amber Broos op de voet: "Damn, die vrouw is cóól"

    En toen stond een twintigjarige studente communicatiewetenschappen het hoofdpodium van Tomorrowland op te plooien, tot het in haar handpalm paste en iedereen eruit at. Zaterdagavond maakte onze Amber Broos een kinderdroom waar – en hoè. Onze reporter kroop op de eerste rij en volgde haar debuut.
    Lees het volledige verslag hier
    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Beste van Plus

    Lees meer

    Meest Gelezen