AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

PORTRET. Architect van grootste groene deal ooit en nu kanshebber om premier van Nederland te worden: wie is Frans Timmermans (62)?

Als politicus superambities, als mens kwetsbaar: de Limburger Frans Timmermans kan, na het vertrek van Mark Rutte, de volgende premier van Nederland worden. Hij wás al eens minister, maar vertrok in 2014 naar Europa, waar hij de nummer twee werd en de grootste klimaatdeal ooit sloot. In 2017 vertelde hij openhartig hoe hij als 13-jarige werd misbruikt door een priester.

88 reacties

  • Hubert Van Herck

    9 maanden geleden
    Je moet eens kijken in welke kast van een huis die woont, vanzelfsprekend zonder zonnepanelen.
  • Hendrik Moons

    9 maanden geleden
    Een unieke kans. We kunnen kijken en leren, hoe het niet moet. Dit terweil het de Nederlanders kost, en nog niet eens een volle legislatuur. Hun komende falen kan een les zijn voor ons om nooit meer groen in de regering te hebben. We kunnen enkel nog dromen van vrijheid.
  • Gio Van Gavere

    9 maanden geleden
    Beste Guido, akkoord dat we investeren, maar dat is niet hetzelfde als blindelings miljarden Euro's verspillen waarvan niet eens zeker is dat het probleem opgelost geraakt. EVs zijn maar een tijdelijke oplossing die op termijn mss wel een veel grotere milieuramp kunnen worden. En op korte termijn een sociale ramp. Hoog tijd dat er een serieus debat gevoerd wordt, NIET door klimaatfundamentalisten maar door mensen met gezond verstand. Als er nu iets is wat bij 'groen' ontbreekt...
  • Philippe Vanbelleghem

    9 maanden geleden
    die heeft ons allemaal te pakken door onze vrijheid af te nemen , Door dit uilskuiken kunnen we geen benzine of diesel meer aankopen vanaf 2035 , en nu verlaat hij de corrupte bende om premier te worden van Nederland. Hier zitten onze noorderburen niet op te wachten !
  • guido Bervoets

    9 maanden geleden
    Het is allemaal doodsimpel - ofwel investeren we nu in het voorkomen van rampen, ofwel moeten we fortuinen uitgeven aan het ruimen van puin. Om daarna toch te investeren in het voorkomen van rampen waardoor we twee keer geld uitgeven. Dat zijn de twee keuzes die we hebben. En daar kunnen Frans Timmermans ende Europese Commissie ook niet meer aan doen.