Gloednieuwe bankautomaat in Moorsele al na 1 dag kapot 

De nieuwe bankautomaat in Moorsele is een dag na de feestelijke opening al kapot. Woensdag werd in de Wevelgemse deelgemeente de eerste bankautomaat in ons land geopend die er kwam op initiatief van een gemeentebestuur zelf. Maar door een technisch probleem kan je er sinds gisteren geen geld meer afhalen. Volgens schepen van Economie Kevin Defieuw (CD&V) wordt het probleem zo snel mogelijk opgelost.

Twee keer in een week tijd met dezelfde bankautomaat in het nieuws komen. Dat lukt voorlopig enkel de Wevelgemse deelgemeente Moorsele. Woensdag werd, onder aanwezigheid van veel pers, de nieuwe bankautomaat feestelijk geopend. Het is dan ook de eerste automaat in ons land die er kwam op initiatief van een lokaal bestuur zelf.

Maar een dag later was de feestvreugde al over. "Hors service, out of service", staat er te lezen. Door een technisch defect kunnen de inwoners van Moorsele opnieuw geen geld meer afhalen in hun gemeente.

Technisch defect

"Het is een klein, technisch probleem dat ze niet van op afstand kunnen oplossen", zegt schepen van Economie Kevin Defieuw (CD&V). "De firma die het onderhoud van de automaat doet, komt zo snel mogelijk ter plaatse, vermoedelijk vandaag of morgen."

"Een technisch probleem is misschien het nadeel van de eerste te zijn met zo een automaat. Er zijn nog kinderziektes. We hebben intussen ook gemerkt dat we extra info gaan moeten hangen, zoals een noodnummer voor als er problemen zijn."

De laatste automaat in Moorsele verdween in september 2022, waardoor het enthousiasme bij de inwoners woensdag groot was. Hoe lang ze nu zullen moeten wachten op vers cash geld, is nog af te wachten.

Meest gelezen