Brandstichting in kapel van Pauscollege Leuven: "Vuur aangestoken in kast sacristie"

Het parket van Leuven bevestigt dat de brand in de kapel van het Pauscollege in Leuven opzettelijk is aangestoken. De brand onstond in een kast in de sacristie van de kapel. De schade aan de kapel is groot, niemand raakte gewond. 

De brandweer van Leuven is vanmorgen uitgerukt naar een brand aan het Pauscollege in het centrum van Leuven. In het gebouw aan het Hogeschoolplein zijn aula's en veel studentenkoten van de universiteit, KULeuven.

"Vanmorgen ging het brandalarm af. De studenten die aanwezig waren verlieten hun kamers. De brand bleek uit de kapel te komen. De brandweer kon alles snel doven. Niemand raakte gewond. Er is wel water- en rookschade aan de kapel. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan," zegt Mathieu Caudron van de Leuvense politie.

Met wat de brand is aangestoken is nog niet duidelijk, er ligt daar heel veel brandbaar materiaal. 

Julie Plevoets, parket Leuven

Het parket van Leuven stuurde een branddeskundige en het labo ter plaatse. "Uit hun onderzoek blijkt dat het gaat om opzettelijke brandstichting", vertelt Julie Plevoets van het parket van Leuven. "Het vuur is aangestoken in een kast in de sacristie. De wijze waarop is niet duidelijk, omdat er daar natuurlijk veel brandbaar materiaal ligt."

De lokale recherche van de Leuvense politie gaat de brand nu verder onderzoeken. 

Meest gelezen