Illustratiebeeld Noorse Lofoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld Noorse Lofoten. © Sander Groen

Nu het om te smelten is in het Zuiden: is een vakantie in het Noorden nog een optie?

Nu Zuid-Europa onder de hitte kreunt, met onder meer aan de Côte d’Azur recordtemperaturen van om en bij de 40 graden en nóg hogere waarden in Italië en Zuid-Spanje: wat als je op vakantie niet naar de hitte wil? Kan je jouw reis naar Málaga annuleren, of omboeken naar een plekje in het koelere Noorden? Zijn er überhaupt nog logies vrij in het populaire Scandinavië? En is het Noorden niet véél duurder dan het Zuiden? Zeven vragen beantwoord.

18 reacties

  • Freddie Lamers

    9 maanden geleden
    de Belgische kranten proberen je wijs te maken dat we allemaal doodgaan van de hitte. Gelukkig hebben we ze door en weten we inmiddels hoe ze ons proberen te misleiden met hun manipulatie van donkerrode weerkaartjes en cijfers.
  • Eric Noels

    9 maanden geleden
    Maak eventueel kleine uitstapjes in jouw eigen omgeving en neem je fiets en wandelschoenen mee. 2023 is één van de mooiste zomers aller tijden met 22-23 graden. Nergens op aarde is het beter dan in onze ruime omgeving. In Zuid Europa loop je een groot risico om huidkanker op te doen. Door het vliegtuig aan de kant te laten, geef je de jongeren bovendien een leefbaardere wereld. Gebruik je gezond verstand.
  • Michel Mahy

    9 maanden geleden
    Kom naar het zuidwesten van Frankrijk, de Médoc waar wij al meer dan 10 jaar wonen. Heerlijke zomertemperaturen : 24 à 29 overdag, 17 à 20 's nachts
  • Bart Maris

    9 maanden geleden
    De Spaanse Costas, Griekenland... 20-30 jaar geleden was het daar tijdens de zomermaanden ook veel te warm(meest van de tijd, men kan evengoed een uitgeregende week hebben) voor een actieve vakantie; enkel voor de zonnekloppers.
  • PIETER ROGIERS

    9 maanden geleden
    Kunnen we aub stoppen met die klimaathysterie? Leg mij eens uit hoe 0,02 % CO2 in de atmosfeer verantwoordelijk kan zijn voor een zogezegde klimaatverandering.