Minister Van Quickenborne en zijn zoon Scott (4), die dol is op de Belgische mosselen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Van Quickenborne en zijn zoon Scott (4), die dol is op de Belgische mosselen. © Filip Vanden Berghe


Waar kan je de eerste Belgische mosselen kopen en hoeveel kosten ze? Colruyt Group oogst lekkernij uit zeeboerderij

Niet toevallig op de nationale feestdag heeft Colruyt Group in Oostende zijn Belgische mosselen gelanceerd. Die zijn geoogst in de eerste commerciële zeeboerderij, op zo’n 5 kilometer voor de Belgische kust. “De komende maanden halen we zo’n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen boven”, zegt Colruyt Group-CEO Stefan Goethaert. Hij legt uit waar je de lekkernij kan kopen – niét in de Colruyt-supermarkten zelf alvast – en hoeveel ze kosten.

  1. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Oostende
  2. HUIZENJACHT. Investeer eens in cohousing: “Instapprijs is vergelijkbaar met nieuwe tweekamerflat aan zee”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Investeer eens in cohousing: “Instap­prijs is vergelijk­baar met nieuwe tweekamer­flat aan zee”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze week gaan we op zoek naar een cohousingproject aan zee. We spreken met Kristof Welleman van vastgoedkantoor ArchitectenWoning en Federico Bisschop van Cohousingprojects. Zij vertellen ons waarom cohousing wel eens de toekomst kan zijn. “We merken dat Vlamingen nog steeds een vertekend beeld hebben over deze woonvorm.”
    Oostende