“Die nacht in IKEA was pas het begin”: YouTuber Ryan heeft smaak te pakken (al kan dat verhaal nog staartje krijgen)

“We gingen er echt van uit dat we gevat zouden worden tijdens die nacht in de IKEA-winkel.” Maar desondanks heeft Ryan Joostens (22) de smaak klaarblijkelijk te pakken. Hij belooft immers nog meer “spannende filmpjes” te delen via zijn nieuwe YouTube-kanaal. Al is de vraag intussen of hij na die eerste stunt wel op beide oren kan slapen.

  1. Ooit zelf gevlucht voor de taliban, nu biedt Khatera (29) ‘verboden onderwijs’ aan Afghaanse meisjes: “Ze moeten niet vrezen dat er plots op hun deur wordt geklopt”
    PREMIUM

    Ooit zelf gevlucht voor de taliban, nu biedt Khatera (29) ‘verboden onderwijs’ aan Afghaanse meisjes: “Ze moeten niet vrezen dat er plots op hun deur wordt geklopt”

    Onder het talibanregime mogen vrouwen geen middelbaar en hoger onderwijs meer volgen in Afghanistan. Maar velen van hen willen hun opleiding afmaken of beginnen met studeren. Dankzij de Antwerpse Khatera Shamal - zelf ooit met haar gezin weggevlucht van de taliban - kúnnen ze dat ook. Vanachter hun laptop, binnen gesloten muren, via een online cursus Engels, gegeven vanuit Universiteit Antwerpen. Het project kan op steun rekenen van minister voor Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). “Het is een misvatting dat alle Afghaanse mannen zomaar volgen in de extreme regels. Integendeel, zij zijn helemaal mee en steunen hun vrouw met de cursus.”
    Mechelen