Een moeizame interventie bij een vorige editie van de Gentse Feesten

Politie vraagt publiek Gentse Feesten om spontaan ruimte te maken voor hulpdiensten: "Kan levens redden"

De Gentse politie roept bezoekers van de Gentse Feesten op om spontaan voldoende ruimte vrij te maken voor de hulpdiensten. Gisteren was het al moeilijk voor de hulpverleners om een interventie uit te voeren op de Korenmarkt. "Het kan een leven redden", klinkt het.

De Gentse Feesten gaan het laatste weekend in. De politie roept op om spontane vrije doorgang te geven aan de hulpdiensten. "We verwachten veel volk dit weekend en doen daarom deze oproep", zegt Matto Langeraert van de Gentse politie aan VRT NWS.

De concrete aanleiding is een interventie op de Korenmarkt gisteren die moeizamer dan nodig is verlopen door de grote massa die er bijeen was gekomen. Al benadrukt Langeraert dat er niemand echt in gevaar is geweest. "We willen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen dat er kostbare seconden of minuten verloren gaan."

Ruimte laten voor de hulpdiensten kan nu eenmaal levens redden. "Als de ambulance, de brandweer of de politie ergens wil komen, is het teken dat er ergens een probleem is", gaat Langeraert voort. "Hoe langer het duurt, hoe slechter het kan aflopen."

Meest gelezen