Een regendans, een luchtkasteel en acrobaten met stelten: dit was dag één van Tomorrowland

Clichés bestaan omdat ze kloppen: Tomorrowland 2023 is een sprookje. Luchtkasteel incluis. Nevermind the beats, onze reporter keek z’n ogen uit op dag één. En stelde vast: het wordt een schoon jaar.

Dennis Van Goethem

LIVE. Volg hier het eerste weekend van Tomorrowland op de voet

Druilweer, zompig gras, een muffe geur die niet enkel oprees aan de pispot. Zo begon Tomorrowland 2023 vrijdag. Dat gebeurt, Moeder Natuur is niet de mama die elke tel van de dag klaarstaat met een dweil. Maar dat het traag op gang kwam, trager dan vorige jaren, was een feit. De Schorre verschool zich, die eerste uren, wachtend tot de drup ophield. En het hield op. En begon opnieuw, en begon weer. Tot de zon zich ferm met de kniezen door de nimbussen elleboogde. En dan was ’t vertrokken. En dan was ’t mooi.

(lees verder onder de foto)

© Maarten De Bouw

LEES OOK. Een grote adelaar en het Disney-kasteel op steroïden: dit is de mainstage van Tomorrowland 2023

Aan die fabuleuze mainstage, bijvoorbeeld. Je las het vrijdag, je werd kapot getrild met berichten van nieuwsapps in uw zak. Over hoe zot het is. Hoe mooi, hoe sprookjesachtig. Clichés zijn er met een reden: mijnheer Walt Disney keerde zich een keer of drie toen de pushberichten zijn tombe bereikten.

Een luchtkasteel met fonteinen, lichtgeisers, kerstboompieken en lasers. Een dansleger van een soldaat of zestig, die de catwalk opmarcheerden en keken hoe op het dak van hun chateau een tigtal ballonnen opbliezen. Awel ja, proper, die grote bühne. Kunnen ze, op Tomorrowland. (lees verder onder de foto)

© Maarten De Bouw

LEES OOK. Anouk Matton komt terug thuis op mainstage van Tomorrowland: “Het hoogtepunt van mijn jaar”

Uren ervoor, toen de slaapkorsten nog in de ogen kleefden, gaapten we met de eerste wakkere zielen al naar die buizerd, arend of whatever wat voor vogel daar centraal kleeft. ‘Amare’ heet ‘m, het Latijn voor liefhebben. Een bevel voor de ‘people of’ van je-weet-wel-wat. Een chique ding, al zeker toen dansende gilden en ambachtslieden hun geloof kwamen belijden. Vorig jaar strak en futuristisch, ditmaal klassiek en très Disney. Op maat van dat groen decor. Awel ja, weer voer voor superlatieven. ’t Is altijd de plaats en tijd daarvoor, dezer tijd in Boom. (lees verder onder de foto)

© Maarten De Bouw

LEES OOK. Average Rob en Omdat Het Kan Soundsystem spelen ‘The Library’ plat: “Wij zijn het vieruurtje van Tomorrowland”

Vergeef ons dat we bleven plakken. En dat we niet overal waren – twee paar benen is maar wat het is, tussen 200.000 zielen. Op de Rise Stage zagen we een vader, Roger van Damme, stiller dan zijn ego toelaat apetrots toekijken terwijl zijn zoon van 14 een volgestampt grasveld tot waanzin dreef. Met Faithless, en Zombie Nation. Op The Library dwong allesman Average Rob zijn plein op de knieën, alsof hij een nieuwe Iron Man bedwong. En in de massa stegen acrobaten op, met vleugels en stelten, alsof het zeikweer nooit was gepasseerd. (lees verder onder de foto)

© Kris Van Exel

Kijk, da’s Tomorrowland. Kunst- en vliegwerk, een dosis emo, en genoeg voer om de ogen twee maanden te laten rondgapen. We moeten het dit weekend stellen met drie dagen, maar awel ja. ’t Wordt schoon.

© Kris Van Exel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER