Facebook

Fabienne uit Strombeek-Bever ruimt stort rond glascontainers zelf op: "Kon het niet meer aanzien"

Fabienne Langhendries uit Strombeek-Bever kon het vele afval dat zich ophoopte rond de glasbollen in de Jozef Van Elewijckstraat niet langer aanzien. De inwoonster van Grimbergen stak dan maar zelf de handen uit de mouwen. "Het kan niet de bedoeling zijn dat onze inwoners dit doen", reageert schepen van Afvalbeleid, Chantal Lauwers (Vernieuwing). "We zijn Fabienne dankbaar, maar we gaan actief op zoek naar de sluikstorters."

Een doorn in het oog was het voor Fabienne Langhendries uit Strombeek-Bever, het stort rond de glasbollen in de Jozef Van Elewijckstraat in Grimbergen. Omdat noch de gemeente noch de afvalintercommunale Intradura het afval opruimden, stak Fabienne uiteindelijk zelf de handen uit de mouwen. En zo geschiedde dat het pleintje rond de glasbollen er toch veel netter uitzag. 

Facebook

Chantal Lauwers, schepen van Afvalbeleid in Grimbergen, dankt Fabienne voor haar initiatief, maar wijst erop dat dit niet de bedoeling kan zijn. "In principe reinigt Intradura elke week de omgeving rond de glascontainers", stelt de schepen. "Ik ga nu eens kijken wat daar is misgelopen, want het kan niet de bedoeling zijn dat inwoners dit doen."

Bij Intradura bevestigen ze dat er inderdaad afspraken zijn om tijdens het ledigen van de glasbollen ook de omgeving wat op te kuisen. Hoe het precies zit in de Jozef Van Elewijckstraat zit, gaat Intradura bekijken. 

Sluikstorten

Aan de glascontainers in de Jozef Van Elewijckstraat wordt al langer veel afval achtergelaten. "We hebben daar al enkele camera's staan", zegt de schepen. "Vroeger stonden er naast de glasbollen ook textielcontainers. Maar dat leidde tot een nog grotere afvalberg rond de containers. De textielcontainers zijn intussen verplaatst naar een andere locatie. Maar het sluikstorten rond de glascontainers houdt aan, vandaar dat we er camera's zetten."

De schepen gaat nu aan de bevoegde diensten vragen om de camerabeelden te bekijken om zo eventueel de sluikstorters te kunnen identificeren. "Mogelijk gaat het in deze om afval van de krakers die een bedrijfspand in de straat hadden bezet. Maar zeker zijn we niet." 

Bedankt

En Fabienne, die wordt op sociale media intussen geprezen voor haar actie. "Ik ga haar zeker ook nog contacteren om haar uitgebreid te bedanken", besluit de schepen. 

Meest gelezen