Parket gaat uit van “drugsgerelateerd overlijden” van 26-jarig crewlid op Tomorrowland

De eerste dag van Tomorrowland 2023 eindigde in mineur. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de 26-jarige Nikola Stankovski, een medewerker op Tomorrowland, overleden op de camping van de crewleden. Het Antwerpse parket gaat ervan uit dat het overlijden drugsgerelateerd is.

dvg, sobu, jtp, tdk

De 26-jarige Nikola overleed op de crewcamping van Tomorrowland.© Facebook

“Met pijn in het hart delen we het verlies mee van één van onze crewleden”, laat woordvoerder Debby Wilmsen van Tomorrowland weten. “De hulpdiensten waren snel ter plaatse op de crewcamping in Boom. Er kon jammer genoeg geen hulp meer baten. We leven in de eerste plaats mee met de familie en vrienden en betuigen hen ons medeleven.”

LEES OOK. “Nikola deed geen drugs, hij voelde zich al de hele dag niet goed”: familie van overleden crewlid Tomorrowland reageert furieus op mededeling parket

Er is een onderzoek gestart naar de precieze doodsoorzaak door het parket van Antwerpen. Het labo en de wetsdokter zijn vannacht ter plaatse gegaan om de eerste vaststellingen te doen. “Uit die eerste bevindingen blijkt dat het om een drugsgerelateerd overlijden gaat. Er zijn geen sporen van geweld”, klinkt het in een persbericht. Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd, die een autopsie en een toxicologisch onderzoek zal bevelen om meer duidelijkheid te bekomen over de precieze doodsoorzaak. “Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet”, klinkt het nog.

“Hart op de juiste plaats”

“Het gaat over mijn neefje, hij was een schat van een jonge man”, schrijft Donka Stankovski, de tante van Nikola, op Facebook. “Hij was juist 26 geworden, was zelfstandige met een eigen zaak en een harde werker. Hij stond voor iedereen klaar, niks was te veel voor hem, je kon altijd op zijn hulp rekenen.”

“Vannacht hebben ze ons op de hoogte gebracht dat hij is overleden. Ik kan het nog steeds niet geloven, hij kwam altijd bij mij om raad vragen. Hij was een brave jongen. Ik wil niet dat iemand zijn naam vuil maakt en dingen gaat vertellen die niet waar zijn. Ik zal je nooit vergeten, je was een brave jongen met het hart op de juiste plaats. Je blijft voor altijd in mijn hart”, schrijft ze nog.

De politie bij de tent van Nikola.© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER