Tiener zwaargewond na aanval van rottweiler in Antwerpen

© ss

Een meisje dat met haar klas op uitstap was in Antwerpen, is door een agressieve hond aangevallen. Ze werd gebeten en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de hond bestuurlijk in beslag genomen, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. De eigenaar zal verhoord worden.

lej

Het incident gebeurde vrijdagvoormiddag. Een groep leerlingen van het Sint-Norbertusinstituut wandelde langs de Italiëlei in Antwerpen. Toen ze aan de Paardenmarkt een terrasje passeerden, liep het mis. De hond die daar vastgemaakt was, werd opgeschrikt - mogelijk doordat het meisje gevallen is -, kon zich losrukken en heeft haar aangevallen.

Het dier greep het meisje bij de arm en begon te rukken. Het dier weigerde zijn greep te lossen. Voorbijkomende politieagenten grepen in en slaagden erin om het meisje te bevrijden, vertelt Bruyns. Een ambulance en een MUG kwamen ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen. De medeleerlingen van het meisje werden door slachtofferzorg opgevangen.

De hond werd door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het asiel. Daar zal een dierenarts het dier onderzoeken en bekijken wat er moet gebeuren.

De eigenaar van het dier zal zo snel mogelijke verhoord worden door de politie, zegt Bruyns nog. Voorlopig voor onopzettelijke slagen en verwondingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen