Watertoren in Schoten loopt volledig leeg door lek: buurt zit meerdere uren zonder drinkwater

Schoten -

In Schoten is zaterdagmorgen een groot waterlek ontstaan in de omgeving van de Quinten Matsijsstraat. Door het lek is de nabijgelegen watertoren volledig leeggelopen. De buurt zat meerdere uren zonder water, het lek raakte pas ’s middags volledig hersteld.

jtp

De brandweer werd omstreeks 6u opgeroepen voor het incident. “Op het kruispunt van de Borgeindstraat en de Quinten Matsijsstraat bleek een serieus waterlek te zijn ontstaan”, zegt Paul De Swaef (N-VA), waarnemend burgemeester van Schoten. Hij kwam zaterdagmorgen poolshoogte nemen in de buurt.

“Het lek is inderdaad ontstaan in een van de leidingen”, vult Alain T’Syen, woordvoerder van Pidpa aan. “Door het lek is in de onmiddellijke omgeving de watertoren van Schoten, gevuld met 700.000 liter water, volledig leeggelopen. De bewoners van de omliggende straten zitten zonder drinkwater, maar ook in andere gemeenten zoals Wijnegem zijn er problemen gemeld met de druk op de leidingen.”

Een technische ploeg van Pidpa kwam ter plaatse om herstellingswerken uit te voeren en kreeg omstreeks 14.30u het lek gedicht. Een werk van lange adem: door de grote hoeveelheid water was de grond onstabiel en moest dat euvel eerst opgelost worden. Pas daarna kon het lek aangepakt worden. Gedurende de interventie voorzag Pidpa een locatie waar buurtbewoners water konden afhalen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen