De Russische journalist Rostislav Jouravlev is zaterdag om het leven gekomen bij Oekraïense bombardementen.© via REUTERS

Moskou dreigt met “reactie” na dood van Russische journalist

Een Russische journalist van het persbureau Ria Novosti, Rostislav Jouravlev, is zaterdag om het leven gekomen bij Oekraïense bombardementen in de regio Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne. Dat heeft het Russische leger bekendgemaakt. Moskou dreigt nu met “een reactie”.

Bron: BELGA

Volgens het Russische leger hebben Oekraïense strijdkrachten een artillerieaanval uitgevoerd op een groep journalisten. Daarbij zijn volgens Rusland vier journalisten “min of meer ernstig gewond geraakt”. “Tijdens de evacuatie is Rostislav Jouravlev (...) overleden aan zijn verwondingen”. 

De toestand van de drie andere journalisten zou “stabiel” zijn en volgens het Russische leger zijn ze “snel geëvacueerd naar medische faciliteiten” van het Russische ministerie van Defensie. 

Volgens het Russische persagentschap Ria Novosti vond de bomaanslag plaats in de buurt van het dorp Pyatikhatky in de zuidelijke regio Zaporisja.

LEES OOK. Poetin bedreigt Warschau na verhuis Poolse troepen naar oostelijke grens: “Geschenk van Stalin niet vergeten”

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de dood van de journalist “een gruwelijke misdaad”. Moskou houdt het westen en Oekraïne “verantwoordelijk” voor de dood van de journalist en dreigt met “een reactie” op de verantwoordelijken van de aanval.

“Alles wijst erop dat de aanval op de Russische journalisten niet toevallig was”, zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. “We maken ons geen illusies dat de bevoegde internationale organisaties er de voorkeur aan zullen geven om, zoals in eerdere voorvallen, een oogje dicht te knijpen voor deze gruwelijke misdaad”, zo staat nog in het persbericht.

LEES OOK. Poetin bedreigt Warschau na verhuis Poolse troepen naar oostelijke grens: “Geschenk van Stalin niet vergeten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER