© BELGA

Thomas Detry rukt op naar de elfde plaats in The Open Championship

Met een sterke derde ronde in 67 slagen is Thomas Detry zaterdag in het Engelse Hoylake van de dertigste naar de elfde plaats opgerukt in The Open Championship, het met 16.5 miljoen dollar gedoteerde vierde en laatste major van het seizoen.

Bron: BELGA

De 30-jarige Brusselaar, die eind vorig jaar een PGA Tourkaart bemachtigde en sindsdien vooral actief is op de Amerikaanse Tour, mocht dankzij een sterke putting maar liefst acht birdies noteren. Zes daarvan putte hij van op meer dan vijf meter. Op de moeilijke veertiende hole  putte hij een birdie van negen meter, op de zestiende hole een van tien meter. Hij moest ook vier bogeys op zijn kaart schrijven en kwam zo aan een ronde in vier onder par.

Met een totaal van 210 slagen, drie onder par, volgt Detry op negen slagen van  Brian Harman. Die 36-jarige Amerikaan heeft de leiding stevig in handen. Zijn landgenoot Cameron Young volgt als tweede al op vijf slagen. De Spanjaard Jon Rahm, die met een ronde van 63 slagen acht onder par de beste ronde van de dag noteerde, golfde zich van de 41e plaats naar de derde plaats, op zes slagen van Harman. 

Thomas Pieters leverde een scorekaart af waarop vijf birdies maar ook vijf bogeys stonden. De 31-jarige Antwerpenaar moest elf plaatsen inleveren en sloot dag drie af op een gedeelde 41e plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer